21 Ağustos 2016 Pazar

Hemoroit İçin Bitkisel Çözüm 4

İlacın Adı:KESTANE
Tedavi:Kestane taze iken kabukları soyulur ve içi ince ince kıyılır. Cam bir kavanozun yarısına kadar doldurulur. Kanyak ilave edilir. Malzemenin üzerini kaplayacak miktarda konur ve kavanozun kapağı kapatılır. Her sabah kavanoz sallanarak çalkalanır. Kavanoz 14 gün boyunca güneşli bir yerde bırakılır. 14 gün sonra sıvı, tülbentten geçirilerek sürülür. Elde edilen sıvı koyu renkli şişeye konur. Serin bir yerde muhafaza edilir. Bir fincan suya bir çay kaşığı tentür ilave edilerek içilir. Dış kullanımlarda tentür bir pamuğa dökülür ve lokal olarak o bölgeye sürülerek yedirilir. Aynı zamanda içilir. Taze at kestanesi bulunamıyorsa, kuru at kestanesi kabuklarından çıkarılır. İçi mutfak robotu veya benzer aletlerle un haline getirilir. Elde edilen (bir tatlı kaşığı ) un ile Aynı Safa kremi macun haline getirilir. Elde edilen macun Hemoroid üzerine sıvanır, üzeri bez veya pamuk ile kapatılır. Bu uygulama akşam ve sabah yapılır. Yedi gün sonra hemoroid yarıklarının iyileştiği ve iltihabın kuruduğu görülecektir.
İlacın Adı:ACI BADEM
Tedavi:Acı badem ezmesi;Havanda ezilen acı badem sirke ile karıştırılır krem haline getirilip basura sürülürse basura faydalıdır At kestanesi;Kestaneler ezilerek un haline getirilir yemeklerden önce bir çay kaşığı yutulur.Kanayan basurda kanamayı azaltır.
İlacın Adı:ÇEMEN
Tedavi:Çemen yağı;25 gr. çemen unu, 75 gr. zeytinyağı, 25 gr. çörek otu yağı, 300 gr. su karıştırılıp kaynatılır.Suyun tamamı buharlaştığında kalan yağ süzülür.Bu yağ basura sürülür basurdan kaynaklanan şikayetler azalır.
İlacın Adı:AYVA ÇEKİRDEĞİ
Tedavi:Ayva çekirdeği:Birkaç ayvanın çekirdekleri bir subardağı suda bekletilip süzülür balla karıştırılır basura sürülürse şikayetlere azalmasını sağlar.
İlacın Adı:CİVANPERÇEMİ
Tedavi:Civan perçemi pelin otu ile beraber kaynatılıp çayı hazırlanır. Bu çaydan günde bir bardak içmek ve hemoroite sürmek rahatlatıcı etki yapar.
İlacın Adı:BÖĞÜRTLEN
Tedavi:Böğürtlen yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden önce içilirse basur memelerinde küçülme yapabilir. Ezilerek un haline getirilen kara kavak tomurcukları zeytinyağı ile merhem haline getirilip basur memelerine sürülmesi şişlik ve ağrının çabuk geçmesini sağlar.Böğürtlen: Kaşıntı, ağrı ve kanamadan şikayet ediyorsanız böğürtlen kökünü kaynatıp sabahları aç karnına 1 bardak kadar içebilirsiniz.
İlacın Adı:IHLAMUR
Tedavi:Ihlamur,keten tohumu,meyan kökü ve ceviz yaprağının beraber öğütülüp balla macun yapılıp yemeklerden 1 saat önce 1'er şeker kaşığı yenilmesi şikayetleri geçirir.
İlacın Adı:DERE OTU
Tedavi:Dereotu Sabah, Öğle ve Akşam yemeklerinden 15 dakika önce tüketilecek dereotu basura karşı mükemmel bir çözüm getirmektedir. Bir ay boyunca uygulanmalıdır.
İlacın Adı:KIRLANGIÇ OTU
Tedavi:Ufak bir cam kavonoza;1 tatlı kasıgı ufalanmıs kırlangıc otu, 1 tatlı kasıgı ufalanmıs mazı yapragı, 1 adet at kestanesi... (ici rendelenecek )...Uzerini 1 parmak ortecek kadar kantoron yagı doldurulacak. ..agzını kapatarak,sıcak bir yerde 1 hafta beklettikden sonra,iyice calkalayıp lokal olarak sürülecek..(Eger kullanabilirseniz kuru sarmısagı fitil yapmak üzere kesip incelterek ,bu yaga batırarak kullanabilirsiniz) .
İlacın Adı:PAPATYA
Tedavi:Çay (infüzyon=haşlama): tam banyo için 50 g (oturma banyosu için yarısı) kıyılmış papatya çiçeği üzerine 1 litre sıcak su dökülür, üstü kapalı olarak 15 dakika demlenip süzülerek banyo suyuna eklenir, standardize papatya solüsyonlarından ya da papatya tentüründen 10-20 ml eklenerek günde 1x tam veya kısmi banyo yapılır. Hemoroid’e karşı önerilen bitkisel kür Anadolu’da ” Cıngıldak” olarak adlandırılmaktadır. Bazı yörelerde “civelek” olarak da belirtilmektedir. Özellikle Ege bölgesinde ve Torosların eteklerinde yetişen bu bitkinin yatay geçiş yapmış olan türleri vardır. Doğru türü, hemoroid şikayetlerine karşı mükemmel etkilidir. Bu bitkinin kullanım süresi yaklaşık 1.5 aydır. Bir kürlük miktar 1.5 ay kullanılır ve yaklaşık 75 gramdır.
1
2
3
4
UÇAN Blogları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder