16 Ağustos 2016 Salı

Vertigoya Bitkisel Çözüm

İlacın Adı:KİŞNİŞ TOHUMU
Tedavi:1 çorba kaşığı kişniş tohumu ile 1 çorba kaşığı hacı bektaşi tozu suda ıslatılır. Bir gece bekletildikten sonra ertesi sabah karılım süzülür. Sabahları yarım çorba kaşığı şeker eklenerek içilir.
İlacın Adı:KARPUZ TOHUMU-BADEM
Tedavi:Karpuz tohumu ve badem vertigo için harika bir çözümdür. 8 badem, 8 karpuz çekirdeği, 2 yemek kaşığı buğday tahılı ve 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu geceden suda bekletilir. Sabah tüm malzeme ezilerek hamur haline getirilir. Elde edilen hamur biraz ısıtılır ve süt içerisine eklenerek tüketilir. Uygulama haftada 1 kez tekrarlanabilir.
İlacın Adı:LİMON
Tedavi:Bir bardak ılık su içerisine birer tutam karabiber ve tuz eklenir. İçerisine yarım limon suyu ilave edilir. Limon kabuğu salatalarda da kullanılabilir.
İlacın Adı:ÇİLEK
Tedavi:Taze ve olgun çilekler püre haline getirilerek yoğurt ile birlikte tüketilebilir. Vertigo için kullanılan en etkili çözümlerden biridir.
İlacın Adı:ZENCEFİL
Tedavi: Zencefil çayı içmek ya da çiğ zencefil çiğnemek de çiğnenebilir. Zencefil mide bulantısı, baş dönmesi gibi belirtilerin hafifletilmesi için en etkili çözümlerden biridir.
İlacın Adı:FESLAĞEN
Tedavi:Fesleğen, baş dönmesi için kullanılan en etkili bitkisel çözümlerden biridir. Birkaç tane fesleğen yaprağı çiğnenebilir ya da fesleğen çay içerisine eklenerek tüketilebilir.
İlacın Adı:BADEM SÜTÜ
Tedavi:Badem karbonhidrat, E vitamini, B vitamini ve lifler içerir. Biraz badem suda geceden ıslatılır. Ertesi sabah bademler ezilerek bir bardak ılık süt içerisine eklenir ve içilir.
İlacın Adı:ACI AĞAÇ
Tedavi:İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Tükürük ifrazatını arttırır. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Böbrek sancılarını keser, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını döker. Kanamaları durdurur. Haşarat kaçırıcı olarak da kullanılır. Fazla kullanılacak olursa; baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma yapar.
İlacın Adı:MELİSA
Tedavi:Yapraklar yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, terletici ve antiseptik etkilere sahiptir. Huzursuzluk ve sıkıntıları giderir. Hafıza zayıflığına faydalıdır. baş dönmesi ve kulak çınlaması gibi şikayetleri keser. Hazımsızlık, baş ağrısı ve migrende de faydalıdır. Daha çok çay halinde kullanılır.
İlacın Adı:ELMA SİRKESİ
Tedavi: Elma sirkesi: Baş dönmesinin nedeni kan basıncı ya da kan şekerindeki dengesizlik olursa, elma sirkesiyle buna çözüm bulabilirsiniz. İçeriğinde sitrik asit, mineral, vitamin, asetik asit, amino asit ve doğal enzimler bulunan elma sirkesi çok sayıda derde deva olabilir. Günde 2 defa ballı elma sirkesi içerek baş dönmesinden kurtulabilirsiniz. Bunun için 2 tatlı kaşığı balı az miktarda elma sirkesiyle karıştırın. İçine ılık su ekleyerek için. Bu kan basıncını düzenleyeceğinden, bundan kaynaklanan baş dönmesine iyi gelecektir.
1
2
UÇAN Blogları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder